Jump to content

Werkt amalgaam uv-c beter dan een gewone uv-c lamp?


Kees

Recommended Posts

Amalgaam UV-C lampen en gewone UV-C lampen zijn beide effectief in het doden van micro-organismen zoals algen, bacteriën en schimmels in vijverwater. Er zijn echter enkele verschillen tussen de twee typen lampen die kunnen beïnvloeden welke beter geschikt is voor uw situatie.

Amalgaam UV-C lampen:

  1. Hogere efficiëntie: Amalgaam UV-C lampen zijn over het algemeen efficiënter in het genereren van UV-C straling in vergelijking met gewone UV-C lampen. Dit betekent dat ze meer UV-straling kunnen produceren bij hetzelfde energieverbruik, wat resulteert in een betere desinfectie.
  2. Langere levensduur: Amalgaam UV-C lampen hebben meestal een langere levensduur dan gewone UV-C lampen, tot wel 12.000-16.000 branduren. Dit betekent dat ze minder vaak vervangen hoeven te worden, wat kan leiden tot lagere onderhoudskosten op de lange termijn.
  3. Bredere temperatuurbereik: Amalgaam UV-C lampen werken efficiënter bij een breder scala aan temperaturen dan gewone UV-C lampen. Dit kan een voordeel zijn in situaties waar de temperatuur van het water of de omgeving sterk varieert.

Gewone UV-C lampen:

  1. Lagere kosten: Gewone UV-C lampen zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf en gemakkelijker te vinden dan amalgaam UV-C lampen.
  2. Eenvoudigere vervanging: In sommige gevallen kan het vervangen van een gewone UV-C lamp eenvoudiger zijn dan het vervangen van een amalgaam UV-C lamp, vooral als het systeem niet specifiek is ontworpen voor amalgaamlampen.

Beide soorten UV-C lampen kunnen effectief zijn voor het desinfecteren van vijverwater, maar amalgaam UV-C lampen hebben over het algemeen betere prestaties in termen van efficiëntie, levensduur en temperatuurbereik. Als kosten een belangrijke overweging zijn, kunnen gewone UV-C lampen een geschikte optie zijn. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van uw vijver en uw budget in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste UV-C lamp.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...