Jump to content

Hoe kan ik mijn vijverranden beschermen tegen dieren die er in willen graven?


Kees

Recommended Posts

Dieren die in je vijverrand willen graven, zoals egels, katten en konijnen, kunnen schade veroorzaken aan de vijverrand en de planten eromheen. Hier zijn enkele tips om je vijverranden te beschermen tegen deze dieren:

  1. Gebruik gaas of hekwerk: Plaats gaas of hekwerk rond de vijverrand om dieren buiten te houden. Het gaas of hekwerk moet een hoogte hebben van minstens 30 cm.

  2. Verhoog de vijverranden: Verhoog de vijverranden tot een hoogte van minstens 30 cm, zodat dieren niet kunnen graven in de vijverranden. Dit kan worden gedaan met behulp van stenen of houten planken.

  3. Maak gebruik van stekelige planten: Plant stekelige planten, zoals distels, rond de vijverrand om dieren af te schrikken. Deze planten kunnen ook mooi zijn en helpen om de biodiversiteit te vergroten.

  4. Gebruik geurafschrikmiddelen: Gebruik geurafschrikmiddelen, zoals koffiegruis of citroenschillen, rond de vijverrand om dieren af te schrikken. Dieren hebben een hekel aan deze geuren en zullen ze vermijden.

  5. Maak gebruik van ultrasoon geluid: Plaats een ultrasoon geluidssysteem rond de vijver om dieren af te schrikken. Dit systeem zendt ultrasone geluidsgolven uit die onaangenaam zijn voor dieren.

Door deze tips op te volgen, kun je je vijverranden beschermen tegen dieren die erin willen graven. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren om de vijver en de omgeving gezond te houden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...