Jump to content

Hoe kan ik mijn vijver geschikt maken voor libellen?


Recommended Posts

Het aantrekken van libellen naar je vijver kan een mooie toevoeging zijn aan de biodiversiteit van je tuin. Hier zijn enkele tips om je vijver geschikt te maken voor libellen:

  1. Zorg voor helder water: Libellen houden van helder water, dus zorg ervoor dat je vijver schoon en helder is. Gebruik natuurlijke filtersystemen en vermijd het gebruik van chemicaliën om de waterkwaliteit te verbeteren.

  2. Voeg verschillende waterdieptes toe: Libellen houden van water waar ze hun eitjes in kunnen leggen en waar hun larven kunnen leven. Voeg verschillende dieptes toe aan de vijver, van ondiep tot diep, zodat de libellen de geschikte plek kunnen kiezen.

  3. Voeg drijvende planten toe: Libellen houden van drijvende planten om op te rusten en om hun prooi te vangen. Voeg planten toe zoals waterlelies, drijfplanten en hoornblad.

  4. Creëer een moeraszone: Libellen houden van moerasgebieden waar ze kunnen jagen en hun eitjes kunnen leggen. Creëer een moeraszone rond de vijver met een ondiepe waterlaag en geschikte moerasplanten.

  5. Plaats een zonneplaats: Libellen houden van de zon en hebben een plek nodig om te rusten en op te warmen. Plaats een zonneplaats zoals een rots of een stuk hout in de buurt van de vijver.

  6. Vermijd het gebruik van insecticiden: Vermijd het gebruik van insecticiden in de buurt van de vijver, omdat dit de prooi van de libellen kan doden en hun aantal kan verminderen.

Door deze tips op te volgen, kun je je vijver geschikt maken voor libellen en zo een gezonde en aantrekkelijke omgeving creëren voor deze prachtige insecten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...