Jump to content

Hoe kan ik mijn vijver filteren met behulp van planten?


Kees

Recommended Posts

Planten kunnen een natuurlijke manier zijn om het water in je vijver te filteren en te zuiveren. Dit proces wordt ook wel fytofiltratie genoemd. Hier zijn enkele stappen om je vijver te filteren met behulp van planten:

  1. Kies geschikte planten: Kies planten die geschikt zijn voor de omgeving van je vijver. Bijvoorbeeld waterplanten zoals lisdodden, kalmoes en gele lis.

  2. Creëer een moeraszone: Creëer een moeraszone in je vijver waar de planten kunnen groeien. Deze moeraszone kan worden gecreëerd door de randen van je vijver op te bouwen met grind en zand om de planten te ondersteunen.

  3. Laat het water door de planten stromen: Laat het water door de moeraszone stromen, zodat de planten de kans krijgen om de schadelijke stoffen en voedingsstoffen uit het water op te nemen.

  4. Verwijder dode planten: Verwijder regelmatig dode planten uit de moeraszone om te voorkomen dat ze gaan rotten en de waterkwaliteit aantasten.

  5. Controleer de waterkwaliteit: Controleer regelmatig de waterkwaliteit van de vijver en pas de waterbehandeling aan indien nodig.

  6. Plaats vijverpomp: Plaats een vijverpomp in de moeraszone om de watercirculatie te verhogen en de zuurstofniveaus te verbeteren.

Door deze stappen te volgen, kun je je vijver filteren met behulp van planten en zo een natuurlijk filtersysteem creëren. Dit zal helpen om de waterkwaliteit te verbeteren en de vijver gezond te houden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...