Jump to content

Hoe kan ik mijn vijver verkleinen?


Kees

Recommended Posts

Soms kan het nodig zijn om de grootte van je vijver te verkleinen, bijvoorbeeld als de vijver te groot is voor de beschikbare ruimte in je tuin of als je de vijver wilt verkleinen om het onderhoud te vergemakkelijken. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je vijver te verkleinen:

  1. Maak een plan: Bepaal de nieuwe grootte van de vijver en plan de nieuwe afmetingen op papier.

  2. Verwijder planten en vissen: Verwijder alle planten en vissen uit de vijver en plaats ze in een tijdelijke opslagruimte met voldoende water en zuurstof.

  3. Verwijder overtollige vijverfolie: Graaf de overtollige vijverfolie uit en verwijder deze voorzichtig. Zorg ervoor dat je geen schade aan de omliggende vijverfolie veroorzaakt.

  4. Maak de vijverbodem schoon en egaliseer deze: Maak de vijverbodem schoon en egaliseer deze om te zorgen dat de nieuwe vijverfolie goed past.

  5. Knip de nieuwe vijverfolie op maat: Knip de nieuwe vijverfolie op maat en leg deze in de vijver. Zorg ervoor dat de folie ruim genoeg is om de nieuwe vijver te bedekken en dat er geen vouwen of plooien ontstaan.

  6. Bevestig de nieuwe folie aan de vijverranden: Bevestig de nieuwe folie aan de vijverranden met behulp van een vijverrandbevestigingssysteem of door het gebruik van stenen of andere zware voorwerpen.

  7. Plaats planten en vissen terug in de vijver: Plaats de planten en vissen terug in de vijver en vul de vijver met vers water.

  8. Controleer de vijver regelmatig op lekkages: Controleer de vijver regelmatig op lekkages en voer eventuele reparaties zo snel mogelijk uit.

Het is belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan bij het verkleinen van je vijver, omdat elke beschadiging van de vijver een potentieel risico voor de waterkwaliteit kan zijn. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, vraag dan advies aan een professional of een tuincentrum.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...