Jump to content

Hoe kan ik mijn vijver schoonmaken zonder mijn vissen te storen?


Kees

Recommended Posts

Het is belangrijk om de vijver regelmatig schoon te maken om de waterkwaliteit te behouden, maar het is ook belangrijk om je vissen niet te storen tijdens het schoonmaken. Hier zijn enkele tips om je vijver schoon te maken zonder je vissen te storen:

  1. Gebruik een schepnet: Gebruik een schepnet om voorzichtig eventuele bladeren, takken of afval uit de vijver te verwijderen zonder je vissen te storen.

  2. Gebruik een vijverstofzuiger: Een vijverstofzuiger kan worden gebruikt om de bodem van de vijver schoon te maken zonder je vissen te storen. Gebruik de stofzuiger voorzichtig en houd een oogje in het zeil om te voorkomen dat je vissen worden opgezogen.

  3. Verwijder overtollig slib: Gebruik een schep of een speciale slibverwijderaar om overtollig slib uit de vijver te verwijderen. Doe dit voorzichtig om te voorkomen dat je vissen worden verstoord.

  4. Vermijd het gebruik van chemicaliën: Vermijd het gebruik van chemicaliën tijdens het schoonmaken van je vijver, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor je vissen en andere levende wezens in de vijver.

  5. Plan het schoonmaken zorgvuldig: Plan het schoonmaken zorgvuldig op een moment waarop je vissen minder actief zijn, zoals vroeg in de ochtend of laat in de avond. Hierdoor kunnen je vissen zich verstoppen of zich minder actief in de vijver bewegen, waardoor ze minder gestoord worden tijdens het schoonmaken.

Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je vijver regelmatig schoon wordt gehouden zonder dat je vissen worden gestoord. Houd altijd een oogje in het zeil en wees voorzichtig om ervoor te zorgen dat je vissen veilig en gezond blijven.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...