Jump to content

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn vijver niet te veel water verliest?


Kees

Recommended Posts

Het is normaal dat vijvers water verliezen als gevolg van verdamping en lekkage. Echter, als je merkt dat je vijver te veel water verliest, dan zijn hier een paar tips om dat te voorkomen:

  1. Controleer op lekkage: Controleer regelmatig op lekkage in je vijver. Controleer de randen, naden en het folie of beton om te zien of er scheuren of gaten zijn. Repareer eventuele lekkages zo snel mogelijk.

  2. Installeer een goede afdekking: Een goede afdekking kan helpen om verdamping te voorkomen. Gebruik een afdekking die past bij de grootte van je vijver en zorg ervoor dat deze goed afsluit.

  3. Verhoog de waterstand: Verhoog de waterstand in je vijver om verdamping te verminderen. Vul regelmatig water bij om de waterstand op het juiste niveau te houden.

  4. Vermijd overstromingen: Vermijd overstromingen van je vijver. Als het regent, kan het waterpeil snel stijgen en overlopen. Zorg er daarom voor dat het waterpeil onder de rand van de vijver blijft en plaats een overloop om het overtollige water af te voeren.

  5. Beperk de wind: Wind kan bijdragen aan verdamping. Plaats windschermen of planten rond de vijver om de wind te verminderen.

  6. Controleer op verstoppingen: Controleer op verstoppingen in de afvoer- en overloopbuizen. Verstoppingen kunnen leiden tot overstromingen en waterverlies.

Door deze tips op te volgen, kun je het waterverlies in je vijver verminderen en ervoor zorgen dat de waterstand op het juiste niveau blijft. Blijf je vijver regelmatig controleren om eventuele problemen tijdig te ontdekken en op te lossen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...