Jump to content

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn vijverwater niet te hard wordt?


Kees

Recommended Posts

De hardheid van vijverwater verwijst naar de hoeveelheid opgeloste mineralen, zoals calcium en magnesium, in het water. Als het water te hard is, kan dit problemen veroorzaken voor je vissen en planten. Hier zijn enkele manieren om ervoor te zorgen dat je vijverwater niet te hard wordt:

  1. Voeg zacht water toe: Voeg zacht water toe aan je vijver om de hardheid te verminderen. Dit kan worden gedaan door regenwater of osmosewater toe te voegen.

  2. Gebruik turf: Gebruik turf in je filtersysteem om de hardheid van het water te verminderen. Turf kan helpen bij het afbreken van mineralen en het verminderen van de hardheid van het water.

  3. Gebruik ionenwisselaar: Een ionenwisselaar kan worden gebruikt om de mineralen uit het water te verwijderen en de hardheid te verminderen.

  4. Verwijder kalkhoudende stenen: Verwijder kalkhoudende stenen uit je vijver om de hoeveelheid calcium in het water te verminderen.

  5. Gebruik waterontharder: Een waterontharder kan worden gebruikt om de hoeveelheid mineralen in het water te verminderen en de hardheid van het water te verminderen.

Het is belangrijk om de waterhardheid regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om ervoor te zorgen dat je vijver gezond blijft voor je vissen en planten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...