Jump to content

Welke planten zijn geschikt voor mijn vijver?


Kees

Recommended Posts

Er zijn verschillende soorten waterplanten die geschikt zijn voor vijvers. Hier zijn enkele veel voorkomende soorten waterplanten:

  1. Waterlelies: Waterlelies zijn populaire vijverplanten vanwege hun grote, mooie bloemen. Ze zijn ook nuttig voor het beschaduwen van de vijver en het verminderen van alggroei.

  2. Moerasplanten: Moerasplanten zijn nuttig voor het absorberen van voedingsstoffen en het toevoegen van zuurstof aan het water. Enkele voorbeelden zijn riet, lisdodde, dotterbloem en kalmoes.

  3. Drijfplanten: Drijfplanten, zoals kikkerbeet, waterhyacint en watergentiaan, zijn gemakkelijk te kweken en bieden schuilplaatsen voor vissen.

  4. Onderwaterplanten: Onderwaterplanten, zoals hoornblad, vallisneria en waterpest, zijn nuttig voor het opnemen van voedingsstoffen en het toevoegen van zuurstof aan het water. Ze bieden ook schuilplaatsen voor vissen en andere waterdieren.

  5. Zuurstofplanten: Zuurstofplanten, zoals waterpest en fonteinkruid, zijn belangrijk voor het handhaven van de zuurstofbalans in de vijver en voor het verminderen van alggroei.

Het kiezen van de juiste planten voor je vijver is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je vijver, de watertemperatuur en de hoeveelheid zonlicht die op de vijver valt. Zorg ervoor dat je planten kiest die passen bij de grootte van je vijver en die geschikt zijn voor de omstandigheden in je vijver.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...