Jump to content

Hoeveel voer moet ik mijn vissen geven?


Recommended Posts

Het voeren van je vissen is belangrijk om ze gezond te houden, maar het is ook belangrijk om niet te veel te voeren. Te veel voeren kan leiden tot overmatig afval en verontreiniging van het water. Hier zijn enkele richtlijnen voor het voeren van vissen:

  1. Voer je vissen kleine porties: Geef je vissen kleine porties voer meerdere keren per dag in plaats van één grote portie. Dit helpt om de belasting van het filtersysteem te verminderen.

  2. Voer niet meer dan ze in vijf minuten kunnen eten: Voer je vissen niet meer dan ze in vijf minuten kunnen eten. Als er na vijf minuten nog voer in de vijver ligt, heb je te veel gevoerd.

  3. Pas de hoeveelheid voer aan aan de watertemperatuur: De voedingsbehoeften van vissen variëren afhankelijk van de watertemperatuur. In de zomer eten vissen meer dan in de winter. Pas de hoeveelheid voer aan aan de watertemperatuur.

  4. Gebruik hoogwaardig voer: Gebruik voer van hoge kwaliteit dat is ontworpen voor de specifieke soorten vissen die je hebt. Goed voer bevat de voedingsstoffen die vissen nodig hebben voor een gezonde groei en ontwikkeling.

  5. Beperk handmatig voeren: Voer je vissen niet te vaak met de hand. Vissen leren snel dat mensen voedsel brengen en zullen naar de rand van de vijver zwemmen als ze mensen zien. Dit kan leiden tot overvoeding en verontreiniging van het water.

Door deze richtlijnen te volgen kan je je vissen gezond en gelukkig houden en het water in je vijver helder en gezond houden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...