Jump to content

Welke soorten vissen zijn geschikt voor mijn vijver?


Recommended Posts

Er zijn verschillende soorten vissen die geschikt zijn voor vijvers. Hier zijn enkele veel voorkomende vijvervissen:

  1. Goudvissen: Dit zijn populaire vijvervissen die in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Goudvissen zijn koudwater vissen en kunnen het hele jaar door buiten worden gehouden.

  2. Koi: Koi zijn grote, kleurrijke vissen die vaak worden gehouden in vijvers van Japanse stijl. Koi hebben veel ruimte nodig en hebben een goede filtratie nodig.

  3. Zonnebaars: Deze vissen zijn geschikt voor vijvers met veel planten. Ze voeden zich met muggenlarven en ander insectenlarven en zijn dus handig in het bestrijden van muggen en andere insecten.

  4. Blauwe gourami: Deze vissen hebben mooie kleuren en zijn relatief gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben een rustige vijver nodig met veel schuilplaatsen.

  5. Steur: Dit zijn grote, prehistorische vissen die geschikt zijn voor grote vijvers. Ze hebben veel ruimte nodig en hebben een goede filtratie nodig.

Bij het kiezen van vijvervissen is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je vijver, het aantal vissen dat je wilt houden en de temperatuur van het water. Zorg ervoor dat je vissen kiest die passen bij de grootte van je vijver en die compatibel zijn met andere vissen en planten in de vijver.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...